RAMADAN bulan yang paling dinanti-nanti ketibaannya bagi umat Islam di seluruh dunia. Ia sinonim dengan bulan melakukan ibadah di samping mewah dengan pelbagai sajian untuk dinikmati ketika berbuka.
Restoran Riverstone Eco Resort (RER) di Ulu Yam, Selangor juga tidak ketinggalan menawarkan seleksi hidangan bufet Ramadan yang pasti menggamit selera.
Dianjurkan buat tahun kelapan berturut-turut, menu tahun ini menampilkan sedikit kelainan dengan mengetengahkan masakan paling istimewa dari dapur RER.
Diilhamkan sendiri oleh Pengurus Besar RER, Hamidah Asararuddin, para pengunjung berpeluang menikmati keenakan sajian kambing masak kencur, rendang arnab dan bebek masak ketumbar.
Selain itu, masakan popular RER seperti patin masak tempoyak, ayam panggang Riverstone dan wedang serey akan tetap menjadi penyeri bufet tahun ini.
Masih mengekalkan konsep masakan Jawa, pengunjung juga disajikan dengan tiwol, pisang dan ubi godog serta pecal Riverstone di samping urap kecipir dan tempe goreng bawang putih. Hidangan pemanis mulut pula terdiri daripada bubur kacang hijau, bubur pulut hitam, cendol dan kuih-muih.
No comments:
Post a Comment
"Sila tinggalkan komentar anda"