Tuesday, January 31, 2012

Sajian Selera Masakan Jawa Unik & menyelerakan

Dari Dapur Jawa Riverstone Eco Resort


Khas buat pembaca Mingguan Wanita Januari 2012



Malaysia kaya dengan hidangan unik dan menyelerekan. Ia berikutan dari kepelbagaian budaya dan etnik yang ada di Malaysia. Salah satunya adalah masyarakat Jawa yang tidak ketinggalan menyajikan masakan mereka dalam cara tersebut.

Tapi satu yang menariknya kebanyakan hidangan orang Jawa mempunyai sambal. Antara sambal yang popular dan pedas ada lah Sambal Ta'un. Istimewa dari dapur Jawa Riverstone Eco Resort, Sajian Selera kali ini membawakan hidangan enak istemewa masyarakat Jawa. Selamat mencuba.
Tilapia Merah Ala Riverstone


Bebek Masak Ketumbar


Sambal Ta'un Kerang


Kerabu Daun Selom


Sambal Penyet Tempe


Timun Acar Masak


Gethik Pari


Bobor Betik ( Kates / Gandul )


Getuk Pisang


Punten


Uk'rok


Bubur Candil


Rucuh timun






No comments:

Post a Comment

"Sila tinggalkan komentar anda"